Samsun’daki Atatürk Anıtı’na saldırı anının görüntüleri ve saldırıyı gerçekleştiren suç makinası kuzenler

Samsun’da Mustafa Kemal Atatürk’ün şehre ilk ayak bastığı yerde bulunan Atatürk Anıtı’nın ayaklarına halat bağlayarak devirmek isteyen kuzenler B.F. ile C.F. suç makinası çıktı.

Tutuklanarak cezaevine gönderilen saldırganların poliste altı farklı suçtan çok sayıda kayıtlarının olduğu belirlendi.

Suç makinası kuzenler, ifadelerinde olay anında alkollü olduklarını söylemişler

Kuzenlerden C.F. ifadesinde şunları söyledi:

Bahse konu işlemi bizzat kendi isteğimle gerçekleştirdim. Atatürk Heykeli’ni yıktıktan sonra başka bir eylem düşüncem yoktu. Ben Atatürk Heykeli’nin ve anıtının bulunmasını protesto ediyorum. B.F.’nin Atatürk Anıtı’na gideceğimizden haberi yoktu. Ben Atatürk’ü sevmediğimi ve heykellerine tahammül edemediğimi genel olarak söylüyorum. Araçla anıta gittim. Ben araçtan inip ipi araca bağladım ve B.F.’den de anıta çıkmak için yardım istedim. B.F. kenarda beklerken ben araca bindim. Araç hareket edince ip koptu. B.F. İle araca bindik ve olay yerinden kaçtık.

B.F. ise şöyle ifade verdi:

Bu eylemi gerçekleştirmek için kimseden talimat almadım. Olay günü ben alkol aldıktan sonra C.F. ile buluştuk, ‘gönlümü rahatlatacağım’ diyerek işyerinin önündeki çelik halat ve urgan ipleri araca koydu. Atatürk Anıtı’nın yanına geldiğimde birlikte araçtan indik. Anıta çıkmak istedi, çıkamadı. Benden yardım istedi. Ben de ellerimi birleştirerek anıta çıkmasına yardım ettim.

B.F. ve C.F. sabah erken saatlerde Atatürk Anıtı’nın bulunduğu park alanına araçla girerek, anıtın ayaklarına halat bağlayarak yıkmaya çalışmışlar, ancak halatın kopması ve çevrede bulunanların tepkisi üzerine alandan uzaklaşmışlardı.

İşte suç makinası kuzenlerin güvenlik kameralarınca kaydedilen alana giriş ve çıkış görüntüleri:

Saldırıya Türkiye’nin dört bir yanından tepki yağdı; Samsun’da bazı vatandaşlar Atatürk Anıtı’nın önünde nöbet tuttu.

Atatürk Anıtı, Avusturyalı heykeltıraş Heinrich Krippel tarafından yapılarak 29 Ekim 1931 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 yılında Milli Mücadeleyi başlatmak için kente ayak bastığı noktaya konulmuştu.

Yorumlayın

Your email address will not be published.